News: 11 March 2016 - Forum Rules
Current Moderators - DarkSol, KingMike, MathOnNapkins, Azkadellia, Danke

Author Topic: nestopia "FDS BIOS not found."  (Read 1258 times)

unidoeshack

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 21
    • View Profile
nestopia "FDS BIOS not found."
« on: May 29, 2020, 08:56:46 am »
i already have the "fds bios" rom, i put it in the right folder
it still shows this, please help!!

Jorpho

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4382
  • The cat screams with the voice of a man.
    • View Profile
This signature is an illusion and is a trap devised by Satan. Go ahead dauntlessly! Make rapid progres!

unidoeshack

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 21
    • View Profile
Re: nestopia "FDS BIOS not found."
« Reply #2 on: May 30, 2020, 05:17:07 am »
https://cdn.discordapp.com/attachments/638005008482172976/716218503883128842/2020-05-30_18.15.28.png as you can see in this image
i do have 3 bios but i don't know how to use them, please help they're a .bin file
but it saids i have to use a .rom file

Cyneprepou4uk

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 400
  • I am the baldest romhacker
    • View Profile
Re: nestopia "FDS BIOS not found."
« Reply #3 on: May 30, 2020, 09:12:03 am »
Bios file for FDS is called disksys.rom and it's size is 8 kilobytes. You can try to rename your files, or google it.
iromhacker.ru - NES ROM hacking tutorials for beginners. Please use Google Translate browser extension

KingMike

  • Forum Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 6958
  • *sigh* A changed avatar. Big deal.
    • View Profile
Re: nestopia "FDS BIOS not found."
« Reply #4 on: May 30, 2020, 10:14:28 am »
There is a copy in the GoodNES set, but it's like 32KB or something. So the proper ROM needs to be ripped from it, but I feel that might be going too advanced of a discussion for the OP's question.
"My watch says 30 chickens" Google, 2018

unidoeshack

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 21
    • View Profile
Re: nestopia "FDS BIOS not found."
« Reply #5 on: May 31, 2020, 11:03:49 am »
https://cdn.discordapp.com/attachments/638005008482172976/716668097544585286/2020-06-01_0.02.29.png i've looked up the rom but the one i found didn't work
and i renamed the rom i had, still didn't work.

Cyneprepou4uk

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 400
  • I am the baldest romhacker
    • View Profile
Re: nestopia "FDS BIOS not found."
« Reply #6 on: May 31, 2020, 01:15:07 pm »
By the looks of that BIN icon, I guess your file is named disksys.rom.bin, not disksys.rom
iromhacker.ru - NES ROM hacking tutorials for beginners. Please use Google Translate browser extension

unidoeshack

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 21
    • View Profile
Re: nestopia "FDS BIOS not found."
« Reply #7 on: June 01, 2020, 10:21:28 am »
i know it's supposed show "change file type to .rom?" but it did not, for some reason.

marioxb

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 105
    • View Profile
Re: nestopia "FDS BIOS not found."
« Reply #8 on: June 01, 2020, 12:59:56 pm »
So if you are on windows, go into a folder, click "View" at the top and make sure the box for "File extensions" is checked. Otherwise the file extensions will be hidden, which is probably why you can't remove the ".bin".

Jorpho

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4382
  • The cat screams with the voice of a man.
    • View Profile
Re: nestopia "FDS BIOS not found."
« Reply #9 on: June 01, 2020, 03:57:25 pm »
So if you are on windows
The screenshot appears to be some flavor of Linux.
This signature is an illusion and is a trap devised by Satan. Go ahead dauntlessly! Make rapid progres!

unidoeshack

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 21
    • View Profile
Re: nestopia \"FDS BIOS not found.\"
« Reply #10 on: June 02, 2020, 07:17:28 am »
I am on mac, which makes everything harder to do including romhacks

June 02, 2020, 07:21:09 am - (Auto Merged - Double Posts are not allowed before 7 days.)
wait never mind, it worked! thank you marioxb.