News: 11 March 2016 - Forum Rules
Current Moderators - DarkSol, KingMike, MathOnNapkins, Azkadellia, Danke

Author Topic: Wizardry Gaiden II Bug  (Read 1297 times)

Ziko

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 85
    • View Profile
Wizardry Gaiden II Bug
« on: August 06, 2016, 05:42:12 pm »
I was playing the updated translation of the game earlier in Gameyob which is a DS emulator that plays Game Boy and Game Boy Color games, and discovered just wandering around that the game crashes if you just try to cast magic in and out of battle. I'm thinking it's something with the patch itself as I didn't have this problem with the vanilla game itself. Because of this, the game is practically unplayable. Perhaps the ones who hacked in the translation should take a look at this further.

Gamerhenky

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 259
  • Fire Emblem X Wizardry
    • View Profile
    • My Website
Re: Wizardry Gaiden II Bug
« Reply #1 on: August 06, 2016, 10:36:31 pm »
Hmm. That's work fine on me. What spell? or you need apply new patch to a clean ROM and correct CRC's. (Don't apply new one with old version)
« Last Edit: August 06, 2016, 11:04:31 pm by Gamerhenky »
WebsiteYouTube
(My RHDN Inbox almost full)

Ziko

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 85
    • View Profile
Re: Wizardry Gaiden II Bug
« Reply #2 on: August 12, 2016, 10:19:22 pm »
Hmm. That's work fine on me. What spell? or you need apply new patch to a clean ROM and correct CRC's. (Don't apply new one with old version)
It was a healing spell. I also checked all the CRC's and they match perfectly as the game worked fine when I was playing it. I didn't get very far in the game itself anyway so it's no biggie. I may try to play the third installment as there's more races in it and the game looked great when I last saw it.

Gamerhenky

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 259
  • Fire Emblem X Wizardry
    • View Profile
    • My Website
Re: Wizardry Gaiden II Bug
« Reply #3 on: August 13, 2016, 12:21:36 am »
Is it due to the Homebrew Emulator to do like this?
WebsiteYouTube
(My RHDN Inbox almost full)

mrrichard999

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 686
  • So Goooood! :D
    • View Profile
    • GameFAQS Profile
Re: Wizardry Gaiden II Bug
« Reply #4 on: August 13, 2016, 09:24:45 am »
Works fine on my end. Must be that emulator you are using. I think I remember hearing something similar about this a while back about someone using a DS emulator and it causing problems... Nothing I can do to fix that as its a program issue.

dACE

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 353
    • View Profile
Re: Wizardry Gaiden II Bug
« Reply #5 on: August 13, 2016, 10:13:23 am »
Without knowing anything about this particular game, I just want to mention that gameYob for nds is a really competent emulator. How does it play on BGB and VisualBoy - no problems in those emulators?

/dACE

Gamerhenky

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 259
  • Fire Emblem X Wizardry
    • View Profile
    • My Website
Re: Wizardry Gaiden II Bug
« Reply #6 on: August 13, 2016, 10:29:28 am »
Try Lameboy or anything like that. (I never play any homebrew emulator yet)
WebsiteYouTube
(My RHDN Inbox almost full)