News: 11 March 2016 - Forum Rules
Current Moderators - DarkSol, KingMike, MathOnNapkins, Azkadellia, Danke

Author Topic: Atlas Importing Issue  (Read 1561 times)

justin3009

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1658
  • Welp
    • View Profile
Atlas Importing Issue
« on: March 27, 2016, 05:14:34 pm »
So I noticed when I was extracting the script and then reinserting into the game I'm working on that the script would suddenly EXPLODE.

I took a closer look inside the ROM and it looks like some of the text pointers actually link up into some of the same dialogue.. but it actually ends up writing the same string TWICE on importing causing it to explode in size.

Example:

String #1:
'Go fetch this person! <NEW PAGE>'
'This person is located here! <END>'

String #2:
'This person is located here! <END>'

In this case, String #2 actually loads the string #1's end, 'This person is located here! <END>', but writes it again separate as a different pointer and the same dialogue!  This happens quite often throughout the script and is causing some huge irregularities.

Is there anyway around this?  It's really causing issues on fixing things up.

Edit: There's even huge cases further down the road where the same pointer is repeated about 40 times.. but it actually writes them all as separate pointers and separate dialogue although they're the exact same thing.
« Last Edit: March 27, 2016, 05:50:04 pm by justin3009 »
'We have to find some way to incorporate the general civilians in the plot.'

'We'll kill off children in the Juuban district with an infection where they cough up blood and are found hanging themselves from cherry blossom trees.'

stuffgnome

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 61
    • View Profile
Re: Atlas Importing Issue
« Reply #1 on: March 27, 2016, 05:50:24 pm »
I don't know if it is in any way related but the problem in the following thread sounds similar:
http://www.romhacking.net/forum/index.php/topic,21333.0.html

justin3009

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1658
  • Welp
    • View Profile
Re: Atlas Importing Issue
« Reply #2 on: March 27, 2016, 06:23:50 pm »
Pretty much that exact problem.  I was really hoping I could avoid the manual editing of everything but I guess I'll have to go about it that way.  The only thing that bothers me is if I ever have to export the script again.. I'll have to manually edit ALL of it again.  Uch.
'We have to find some way to incorporate the general civilians in the plot.'

'We'll kill off children in the Juuban district with an infection where they cough up blood and are found hanging themselves from cherry blossom trees.'