News: 11 March 2016 - Forum Rules
Current Moderators - DarkSol, KingMike, MathOnNapkins, Azkadellia, Danke

Author Topic: Rockman 2 Editor (Rock5easily) question  (Read 3612 times)

Starman125

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 3
    • View Profile
Rockman 2 Editor (Rock5easily) question
« on: October 03, 2012, 05:37:55 pm »
Hello. When I use Rock5easily's editor for Rockman 2 to place an enemy in a level, its graphics are glitched when I play through the level. How do I fix this?

henke37

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 643
    • View Profile
Re: Rockman 2 Editor (Rock5easily) question
« Reply #1 on: October 03, 2012, 05:56:26 pm »
That is highly likely due to the graphics not being loaded at that point in time.

Check the level properties and what not to figure out how to load graphics. It is very game dependent.

Starman125

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: Rockman 2 Editor (Rock5easily) question
« Reply #2 on: October 03, 2012, 06:32:01 pm »
Ok; I've looked everywhere in the editor and I don't see a thing that even hints to how to change it. So, what do I need?

snarfblam

  • Submission Reviewer
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 595
  • CANT HACK METROID
    • View Profile
    • snarfblam
Re: Rockman 2 Editor (Rock5easily) question
« Reply #3 on: October 03, 2012, 07:11:05 pm »
It might be that the editor simply doesn't support changing which enemy graphics are loaded. In this case you would need to reverse-engineer the game to find the relevant data and figure out its format, and then modify it with a hex editor.

Starman125

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: Rockman 2 Editor (Rock5easily) question
« Reply #4 on: October 03, 2012, 08:16:59 pm »
Alright. I have a hex editor already, but how do I reverse-engineer the game?

henke37

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 643
    • View Profile
Re: Rockman 2 Editor (Rock5easily) question
« Reply #5 on: October 04, 2012, 01:44:06 am »
A hex editor will not be enough, you need the hardware programing manual, a dissembler and serious programing skill.

ananda

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: Rockman 2 Editor (Rock5easily) question
« Reply #6 on: October 19, 2012, 05:04:31 am »
But Visine for Mega Man 2 editor support the graphic change...
Hi, I'm a beginner hacker from Indonesia. Sorry if my English is bad. English is difficult for me. ;D